Snorscooter omkeuren

Snorscooter omkeuren

Vanaf 1 januari 2023 is iedere scooterbestuurder en zijn eventuele passagier verplicht een helm dragen. Voor de snorscooterrijder natuurlijk heel vervelend! Nu is er ook de mogelijkheid om je snorfiets om te laten keuren naar een bromfiets. Wil jij  jouw snorscooter laten om keuren naar bromscooter zodat hij 45 km/h kan? Bij Scooter Center Poeldijk regelen we dat graag voor je!

Vanaf 1 januari 2023 zijn wij als gecertificeerd tweewielerbedrijf in staat gesteld door het RDW om de keuring van snor- naar bromfiets uit te mogen voeren. Dat betekent dus dat je niet meer naar een vestiging van het RDW zelf hoeft te gaan maar dat wij de keuring bij ons in Poeldijk uit kunnen voeren!   

LET OP: De keuring van snorfiets naar bromfiets mogen wij verrichten tot en met 31 december 2024. Daarna dient u zelf weer naar een vestiging van het RDW te gaan.

scooter omkeuren

Snorscooter omkeuren, hoe werkt dat?

Heeft jouw scooter op dit moment een blauw kenteken en wil je hem bij ons om laten keuren zodat je een geel kenteken krijgt en 45 km/h mag rijden? Dan zijn dit de stappen die nodig zijn.

 1. Je doet hieronder een aanvraag
 2. Wij nemen contact met je op om een datum te plannen. We vragen ook wat de staat van de scooter is, zodat we weten hoeveel moeite het kost.
 3. Wij proberen een indicatie te geven wat de eventuele kosten zijn. Zoals je wellicht begrijpt is dat per scooter anders, de staat van de scooter speelt een grote rol. De keuring is vergelijkbaar met de APK keuring van een auto.
 4. Je brengt de scooter in combinatie met de kentekencard bij ons op de afgesproken datum.
 5. Wij voorzien het voertuig van van de ombouw, de keuring en voorzien deze van een nieuwe kentekenplaat. Dit neemt circa zo’n 1  tot 3 dagen in beslag.
 6. Voordat je de scooter op komt halen is het noodzakelijk dat je de verzekering aanpast van snorfiets naar bromfiets. Anders kunnen er wel is vervelende situaties voort komen.
 7. Na een aantal dagen krijg je de kentekencard thuisgestuurd, de oude met de 25km aanduiding mag vernietigd worden.
 8. Gefeliciteerd, je kunt nu rijden op je bromscooter!

Let op: vanwege grote drukte, kan het even duren voordat wij je scooter kunnen ombouwen, dit komt mede door de schaarste naar de producten waar wij de snorfiets mee om moeten bouwen naar een bromfiets.

Let op: de totale kosten van het om keuren bestaan uit 3 delen:

 • Het ombouwen + eventuele reparaties
 • De keuring door het RDW (€109)
 • Een nieuw gele kentekenplaat (ca. €30)

De kosten van het ombouwen verschillen heel erg, nieuwe scooters zijn lastiger op te voeren dan oude, en oude scooter zijn soms in slechtere staat waardoor er meer reparaties moeten plaatsvinden voor ze goedgekeurd kunnen worden.

Snorscooter omkeuren?

Wil je 45 km/h kunnen rijden met je scooter? Laat je snorscooter dan ombouwen en omkeuren bij Scooter Center Poeldijk.