Scooterhelm kopen

Demm en Beon scooterhelm kopen

Vanaf 2023 moet iedere scooterbestuurder en passagier een ECE goedgekeurde helm op, of dit nu een snor (25km/h) of brom (45km/h) is. Scoor een stijlvolle, lichtgewicht scooterhelm bij Scooter Center Poeldijk.

Of je nu door de stad zoeft of over het platteland scheurt, het beschermen van je hoofd is belangrijk! En ook nog eens verplicht. Een comfortabele scooterhelm maakt dit zo fijn mogelijk.

Scooterhelm Center Poeldijk (😜) heeft altijd de meest stijlvolle scooterhelmen op voorraad. Zoals fashionable Jethelmen, deze zet je lekker snel op en zijn erg luchtig. Hoogglans of mat, met zwart of congac bandje, met sportieve print of mooi subtiel. 

Hoe meet ik voor een scooterhelm?

Net zoals kleding, heb je scooterhelmen in maten. De maat die je wilt weten is de omtrek van je hoofd. Het is belangrijk dat deze stevig genoeg zit zodat hij niet te veel schuift, maar niet zo strak dat het oncomfortabel is. 

Meet je hoofdomtrek nét boven je wenkbrouwen met een soepel meetlint. Trek het meetlint niet strak aan, maar zorg dat het net aansluit. Tip: heb je geen meetlint? Doe een touwtje om je hoofd en leg deze naast een liniaal of rolmaat. 

De maat in centimeters correspondeert met de maat van de scooterhelm. De meeste helmen zijn leverbaar in maten XS t/m XL

Waar let je op bij het kopen van een scooterhelm?

De looks zijn belangrijk, maar mogen natuurlijk niet allesbepalend zijn! Let op de onderstaande punten in een scooterhelm gaat kopen:

  • Is de helm voorzien van een ECE 22.05J keurmerk? (Dit is verplicht)
  • Zit de helm comfortabel? (knelt hij niet bij je voorhoofd of oren)
  • Is de voering wasbaar? (handig als je lang en veel rijdt)
  • Wat voor vizier zit er op? (wil je antikras of getint glas bijvoorbeeld)
  • Past de helm in de buddyseat? (als je je scooter vaak openbaar parkeert)

Scooterhelm kopen?

Kom langs in onze showroom om een helm te vinden die mooi staat en goed zit. We zien je graag!