Onderhoud

Onderhoud

Bij Scooter Center Poeldijk zorgen we dat jouw scooter loopt als een zonnetje! Wij voeren onderhoud uit aan alle A-merken scooters, zoals Piaggio, Vespa, Sym, Peugeot, Kymco, Yamaha, Derbi, Aprillia en Tomos. Zowel benzine als elektrisch! 

Een scooter is niet APK-plichtig, zoals bijvoorbeeld een auto. Mensen worden er daarom niet periodiek aan herinnerd dat hun scooter ook onderhoud nodig heeft. Soms denken mensen zelf dat een scooter “geen” onderhoud nodig heeft, maar niets is minder waar!

Met goed onderhoud loopt je scooter of brommer soepeler, zuiniger, en gaat hij langer mee.  

Wanneer moet mijn scooter onderhoud?

De vuistregel voor scooteronderhoud is eens per jaar of 3000 kilometer. Maar net wat zich eerder aandient. Een gloednieuwe scooter heeft na de eerste 1000 km altijd een extra kleine beurt nodig.

  • 1000 (1e kleine beurt)
  • 3000
  • 6000
  • Etc.

Dit geldt ook voor elektrische scooters.

 Voordat wij aan een onderhoudsbeurt beginnen, bespreken wij eerst de eventuele mankementen en bijbehorende kosten.

Hoe zorg ik voor mijn scooter?

Er zijn een aantal dingen die jij als scootereigenaar kan doen om te zorgen dat er zo min mogelijk hoeft te gebeuren bij een onderhoudsbeurt.

Bandenspanning: Controleer regelmatig de bandenspanning. De juiste bandenspanning kun je vinden in het serviceboekje. Of bel ons eventjes.

Olie pijlen: Regelmatig het oliepijl van je 4-takt scooter controleren is erg belangrijk. Te weinig olie kan grote schade veroorzaken. Controleer dit enkel maand, met een koude motor, staand op de midden standaard.

Wassen: Door de scooter schoon te houden, voorkom je slijtage en roest door zand, bagger en pekel.

    Onderhoud plannen? 

    Wil je een onderhoudsbeurt inplannen of heb je vragen? Wij staan voor je klaar!