Bandenservice

Bandenservice 

Bijna altijd in 1 dag klaar! Wil je een band van jouw scooter laten vervangen? Geen enkel probleem. We hebben altijd een ruime voorraad.

Een goede scooterband zorgt dat je goede grip op de weg hebt, uitermate belangrijk dus! Twijfel je over de staat van je banden, rij gerust even bij ons langs. Wij hebben doorgaans alle gangbare maten en soorten op voorraad in onze 100 meter bandenopslag. Scooter Center Poeldijk werkt met diverse A-merk bandenmerken, o.a. Michelin, Continental en Sava.

Wanneer vervangen?

De band is lek Spreekt voor zich, hopen we.

Te weinig profiel Als er minder dan 1,6mm profiel op de band zit, moet je deze vervangen. Een band heeft “slijtage indicatoren” die aangeven of je nog genoeg profiel hebt. Met te weinig profiel heb je slechte grip en val je sneller met bijvoorbeeld regen.

Droogtescheurtjes Er kunnen haarscheurtjes in de band ontstaan door droogte. Ook als je band nog genoeg profiel heeft, is het tijd om deze te vervangen.

Over datum De productiedatum staat op de band, als de band 5 jaar oud is, dien je deze te vervangen. Het rubber wordt namelijk te hard na 5 jaar en daarmee glad.

Ongelijke slijtage Is de linker- of rechterkant van je scooterband meer afgesleten dan de andere kant, of zitten er bobbels op? Dan is het tijd om de band te vervangen. Mogelijk is er een technische oorzaak voor de scheve slijtage, tijd voor een onderhoudsbeurt!

Wat zegt de wet?

Er is sprake van een ondeugdelijke band als de band niet aan de eisen van Artikel 5.6.27 voldoet.
           1.         De wielen van bromfietsen moeten zijn voorzien van luchtbanden.
           2.         De banden mogen geen beschadigingen vertonen waarbij het karkas zichtbaar is.
           3.         De banden mogen geen uitstulpingen vertonen.
           4.         Over de gehele omtrek en breedte van het loopvlak van de banden moet profilering aanwezig zijn.
           5.         Het loopvlak van de banden mag geen metalen elementen bevatten die tijdens het rijden daarbuiten kunnen uitsteken.
           6.         De op de band aangegeven draairichting moet overeenkomen met de draairichting van de band in voorwaartse rijrichting van de bromfiets. 
           7.         De banden op één as moeten dezelfde maataanduiding hebben.
           8.         De banden mogen niet zijn na geprofileerd. Van na profileren is sprake indien slijtage-indicatoren zijn weggesneden, indien de profielvorm van de groef afwijkt van de originele profielvorm of indien in de bodem van de groef het karkas van de band zichtbaar is.

Bandenwissel plannen?

Wil je reparatie van jouw scooter of brommer inplannen? Wij staan voor je klaar!