Welke helm is nou goed gekeurd?

Published by John on

Deze vraag zien wij veel voorbij komen!

En hier blijkt dus meer onduidelijkheid over te zijn dan men in eerste instantie zou denken. Toen het nieuws doorkwam dat de helmplicht voor de snorfiets aanstaande 1 januari 2023 ingevoerd zou worden, werd er veel geschreven over de speed pedelec helm. De speed pedelec is de snelle elektrische fiets waar je een snelheid van 45 km per uur mee kan halen.

En inderdaad voor deze fiets heb je een speciale helm, die moet beschikken aan het NTA8776 keurmerk. De snorfiets helm moet inderdaad ook aan deze keuringseis voldoen. Echter zien wij ook veel van dit soort helmen op de markt die dit keurmerk niet hebben! Met deze keurmerk loze helmen mag je dus niet deelnemen in het verkeer met de snorfiets.

Bij ons in de winkel hebben wij ook van deze snorfiets helmen met het keurmerk NTA8776. Helmen die meer de looks hebben van de scooterhelm. Want zeg nou zelf, het oog wil ook wat! Deze helmen zijn dus minder groot, een lichtere schaal, uitneembare oorpads en meer ventilatie mogelijkheden. 

Uiteraard hebben wij ook een grote hoeveelheid bromfiets helmen. De bromfietshelm die wij allemaal wel kennen mag je zelfs dragen op de motorfiets, bromfiets en snorfiets. Deze is dus ruim inzetbaar. Ben je eventueel voornemend om de snorfiets om te keuren naar een bromfiets? Dan zou ik zeker alvast voor deze helm kiezen!

Wil je toch nog een beetje de wind langs je oren? Kies dan de meer geventileerde snorfiets helm! Maar wel met het NTA8776 keurmerk!

Welke helm is goed gekeurd
Categories: Uncategorized