Ti amo bellissima Vespa

Published by Tom on

De Vespa scooter, wie kent hem niet, iconischer bestaat haast niet!

Al sinds 1946 bouwt het Italiaanse merk scooters en het typisch Italiaanse design herkent iedereen. In alle huidige modellen zie je dan ook de zo herkenbare traditionele lijnen. De Vespa is een echte stijlicoon, die staat voor ‘la dolce vita’, vrijheid, snelheid en vooral voor zijn goede kwaliteit.

Met de invoering van de Vespa LX in 2006 en de Vespa S in 2007 won deze scooter in Nederland echt aan populariteit. Voorheen was een windscherm suf, en ging men voor een sportief ogende scooter. Totdat mensen zoals Willem Holleeder door Amsterdam op een Vespa rondreden. Wie kent het beeld niet? De trend was gezet en al snel was de Vespa niet uit het straatbeeld weg te denken.

Vanaf 2016 deed de Vespa Primavera en de Vespa Sprint zijn intreden. Waar men eerst nog verkocht was aan de LX en de S kwam dan toch de overtuiging. Deze nieuwe Vespa is cool en modern! En ze denken mee, nieuwe kleuren waaronder matte tinten, diverse velgen, led verlichting en alcantara zadels. Overal word aan gedacht!

Wat is dan het grootste verschil tussen de Primavera en de Sprint? De Primavera is elegant waar de Sprint sportief oogt. Het voornaamste is de koplamp, bij de Primavera is deze rond en bij de Sprint vierkant. De Primavera heeft een veelal chroome sierstuk op het voorspatbord en de sprint heeft dat niet. De sprint heeft op zijn beurt weer een spoilertje boven het dashboard! En natuurlijk de velgen, over het algemeen is die van de Sprint meer gespaakt.

Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is met een Vespa? Kom gerust langs en vertellen wij u alle ins en outs wat betreft deze scooter!

Een Vespa scooter kopen doe je bij Scooter Center Poeldijk!

Categories: Uncategorized