Milieuzone oude brom- en snorfietsen

Published by Tom on

Den Haag voert een milieuzone in voor 2-takt bromfietsen en 2-takt snorfietsen. Vanaf 1 december 2020 mogen deze vervuilende brommers en snorfietsen niet meer rijden in de stad.

Vanaf 1 december 2020 mogen brom- en snorfietsen van vóór 1 januari 2011 niet meer rijden in Den Haag. Het gaat dan alleen om de meest vervuilende brom- en snorfietsen: de 2-takt voertuigen. Rijdt u na 1 december 2020 de stad in? Dan kunt u een bekeuring krijgen van € 90 (+ € 6 administratiekosten). Camera’s, politieagenten en boa’s kunnen vaststellen of u met uw voertuig in de stad mag komen.

Ontheffing aanvragen

In sommige gevallen kunt u een ontheffing krijgen:

  • U heeft een 4-takt bromfiets of 4-takt snorfiets van voor 1 januari 2011.
  • U woont in de stad en heeft om medische redenen uw oude 2-takt nodig.
  • U heeft een historische brom- of snorfiets ( ouder dan 30 jaar). U mag met een ontheffing in 10 weekenden in Den Haag de weg op.

Hoe u de ontheffing kunt aanvragen, wordt in het 1e of 2e kwartaal van volgend jaar bekendgemaakt.

Schonere lucht

2-takt bromfietsen en 2-takt snorfietsen zijn vervuilend. Uit onderzoek van Royal Haskoning DHV blijkt dat een milieuzone voor deze voertuigen de uitstoot van roet en fijnstof in de hele stad behoorlijk kan verminderen. Als deze voertuigen staan te wachten of wegrijden bij verkeerslichten stoten ze veel van deze schadelijke deeltjes uit. Dat is slecht voor de gezondheid voor fietsers en voetgangers die in de buurt staan.

Een milieuzone voor brom- en snorfietsen speelt daarmee een belangrijke rol bij schone en gezonde lucht voor alle inwoners van Den Haag. De gemeente heeft bij de uitwerking van het plan voor de milieuzone verschillende partijen uit de stad geraadpleegd.

Bekijk hier de definitieve regels.

Categories: Uncategorized