Milieuzone Den Haag

Published by Tom on

Eind dit jaar is het zover, op 1 december 2020 krijgt de gemeente Den Haag een milieuzone voor snor- en bromfietsen!

Ja u leest het goed, een milieuzone voor scooters! Door middel van deze milieuzone proberen ze de oudere meer vervuilende 2-takt snor- en bromfietsen uit de stad te gaan weren. Er wordt hier in eerste instantie gekeken naar de Datum Eerste Tenaamstelling (DET). Dus heeft u een snor- of bromfiets met een DET van na 01-01-2011, dan hoeft u zich dus nog geen zorgen te gaan maken.

Voor de snor- en bromfiets met een DET van voor 01-01-2011 geldt het volgende:

  • Heeft u een 2-takt snor- en bromfietsen van vóór 01-01-2011 dan mag u Den Haag dus binnenkort niet meer in! 
  • Heeft u een 4-takt snor- en bromfietsen van vóór 01-01-2011 dan geldt er een uitzondering. Voor deze snor- en bromfietsen kan een ontheffing aangevraagd worden. Dit houdt in dat deze gecontroleerd moet worden door een gemeentelijk aangewezen scooterdealer die bevoegd is deze keuring uit te voeren. Vervolgens kan je met een keuringsdocument een ontheffing aanvragen bij de gemeente Den Haag. Uiteraard zijn wij bezig om een van deze aangestelde dealers te worden!
  • Heeft u een 2-takt bromfiets of 2-takt snorfiets van vóór 01-01-2011? Maar kunt u vanwege uw gezondheid niet met het openbaar vervoer reizen of op een (elektrische) fiets rijden? Dan komt u ook in aanmerking voor een ontheffing.
  • Heeft u een brom- of snorfiets die 30 jaar of ouder is? Dan kunt u elk jaar voor maximaal 40 dagdelen een ontheffing aanvragen. Een dagdeel loopt van 24.00 tot 12.00 uur en van 12.00 tot 24.00 uur. De jaarlijkse kosten voor het aanvragen van ontheffingen zijn € 25.

Rijdt u na 1 december 2020 met een oude brommer of snorfiets in de stad zonder ontheffing? Dan riskeert u een boete, naar verwachting is de boete € 65 (daar komen administratiekosten bij).

Meer informatie over deze milieuzone kunt u vinden via deze link: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/milieuzone-oude-brom-en-snorfietsen.htm#

Categories: Uncategorized