Laat jouw brom- of snorfiets bij ons 4-takt keuren

Published by Tom on

Vanaf 1 december 2020 krijgt Den Haag een milieuzone voor oude brom- en snorfietsen op benzine. Brom- en snorfietsen uit 2010 en daarvoor mogen dan nergens meer rijden in Den Haag. Oude elektrische brom- en snorfietsen zijn wel toegestaan. Ook met een oud 4-takt voertuig mag je de milieuzone in. Je moet dan wel jouw voertuig 4-takt laten keuren en een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Wij kunnen deze 4-takt keuring voor je uitvoeren.

Brom- of snorfiets 4-takt keuren

Heb jij een brom- of snorfiets uit 2010 of daarvoor? Laat deze dan bij ons 4-takt keuren. Tijdens de 4-takt keuring controleren we of jouw voertuig daadwerkelijk een 4-takt motor heeft. Is dit het geval? Dan heb je toegang tot de milieuzone en ontvang je van ons een 4-takt keuringsrapport. Met dit rapport vraag je vervolgens een ontheffing aan via de website van de gemeente Den Haag. Het 4-takt keuren van je voertuig kost €25,-. De ontheffingsaanvraag bij de gemeente Den Haag kost €30,-.

Plan je afspraak in

Neem contact met ons op via contactformulier of door te bellen naar 0174 289 577 om de 4-takt keuring van jouw voertuig in te plannen. Wil je vanaf 1 december rijden in Den Haag, dan moet je jouw brom- of snorfiets voor 1-11-2020 laten keuren. Dit i.v.m. de verwerkingstijd van de aanvraag voor de ontheffing. Wees op tijd! Zo voorkom je een boete. Zonder ontheffing mag je niet rijden in de milieuzone.

Waarom wil de gemeente een milieuzone voor oude brom- of snorfietsen?

2-takt brom- en snorfietsen zijn vervuilend. Vooral tijdens het wachten of wegrijden bij verkeerslichten stoten deze brom- en snorfietsen veel schadelijke deeltjes uit. Dat is slecht voor de gezondheid van fietsers en voetgangers die zich vlak bij deze brom- en snorfietsen bevinden. Een milieuzone kan de uitstoot van roet en fijnstof behoorlijk verminderen. Zo werken we aan een schonere lucht. Dat is goed voor de gezondheid van de Haagse inwoners en bezoekers.

Wil je weten of jouw brom- of snorfiets mag rijden in de milieuzone? Doe hier de kentekencheck en controleer of je een ontheffing kunt aanvragen. Lees meer over de milieuzone op www.denhaag.nl/milieuzone .

Categories: Uncategorized