Het koude weer zit er weer aan te komen!

Published by Tom on

En wat is er nu allemaal in scooterland om goed te kunnen overwinteren op jouw scooter? Dat ga ik jullie allemaal vertellen!

Het beenkleed

De meest voorkomende of laten we het zo zeggen, de bekendste van tegenwoordig, is toch wel het beenkleed. Ideaal voor de wat langere afstand, het houdt het weer en wind en doormiddel van de gevoerde fluffy binnenzijde geeft het nog een warm gevoel op de benen ook. Voor elk model is er tegenwoordig een specifiek op maar gemaakt beenkleed zodat deze goed fitten op de scooter. Soms zie je ook wel universele aftermarkets voorbij komen echter raden wij deze toch af omdat deze niet goed passen en soms zelfs delen aan de scooter beschadigen. Wij adviseren daarom toch wel tegaan voor het merk Tucano of voor het accesoires van het eigen scootermerk zelf.

Handmoffen

En nee, dat zijn geen duitse handschoenen. Het is ook niet het meest stylische artikel wat er voor de scooter te krijgen is, maar wel zo efficient en praktisch! Handmoffen zijn soort grote ovenhandschoenen die je over je handsvatten heen kan schuiven. Deze houden weer en wind tegen, en ideaal voor de gene die maar niet kan wennen aan handschoenen.

Handsvatverwarming

Voor de echte koukleum onder ons heb je ook nog handsvatverwarming. De naam zegt het al, handsvatten met verwarming erin. Te bedieningen met een simpele schakelaar waarmee je de handsvatten op temperatuur laat komen. Dit in  combinatie met handmoffen kom je nooit meer ergens aan met koude handen.

Windscherm

Het windscherm is begonnen als een soort styling van de scooter, iedereen moest er aan wennen maar is nu niet meer weg te denken in scooterland. De naam zegt het al, het houd wind tegen. En dat is juist wat je in de winter wilt, uit die koude wind! Het scheelt weldegelijk meer dan je in eerste instantie zou denken. Ook in de regen kom je hierdoor deels droog te zitten. Hou er wel rekening mee dat je het windscherm goed schoon en het liefst kras vrij moet houden. Dit voorkomt dat er druppels op het scherm blijven hangen die je zicht kunnen belemmeren.

Winterbanden

Voor de diehards die echt letterlijk door weer en wind gaan hebben wij ook nog winterbanden. Zachter rubber, meer profiel en ander profiel met meer lamellen. Dat is wat jouw veel meer grip geeft tijdens het rijden in welke weersomstandigheid dan ook! All season banden heb je tegenwoordig ook, scheeltweer een keer wisselen in de lente.

Going old school

Oke, allemaal leuk al die gadgets maar een paar jaar geleden was dit er allemaal ook niet?! Om de kou te kunnen overleven kan je natuurlijk altijd een goed paar handschoenen aantrekken. Is er een koude snijdende wind? Trek dan een regenpak aan, deze voorkomt dat de wind door je kleding gaat. Een goede sjaal doet altijd wonderen, en rij je met een helm? Zorg er dan wel voor dat je vizier schoon is, dit voorkomt dat deze beslaat.

Categories: Uncategorized