EICMA nieuws 2019

Published by Tom on

Deze week was het weer zover, de EICMA in Milaan. Dit is de grootste tweewieler beurs van de wereld waar alle bekende merken hun nieuwe snufjes voor het komende jaar bekend maken. Wij hebben ze even voor jullie op een rijtje gezet!

Vespa is geïnspireerd door de jaren ’60 daardoor introduceert Vespa de nieuwe speciale serie Vespa Sprint en Vespa GTS Super Racing Sixties. De gloednieuwe gele en rode graphics springen in het oog op het respectievelijk groene en witte chassis van de stoere Sprint en de GTS Super.

Vespa is ook in zee gegaan met de creatieve mode ontwerper Sean Wotherspoon dus al heb je een voorliefde voor kleuren is deze Vespa zeker een aanrader. De Vespa Primavera Sean Wotherspoon is een speciale en beperkte editie.

Sym heeft dit jaar alvast de nieuwe Fiddle Euro 5 voor 2021 gepresenteerd. De Fiddle is in een geheel nieuw jasje gestoken en komt ter vervanging van de geliefde Sym Fiddle 2 & 3. Om helemaal mee te gaan in de elektrische scooters hebben ze ook de Xpro voorzien van een elektro motor! De Sym Symphony Euro 5 heeft ook een nieuwe jas gekregen, deze zal ook in 2021 gaan verschijnen. Vorig jaar had Sym hem al gepresenteerd maar nu stond die er, de Sym Maxsym TL! Deze maxiscooter is uitgerust met 2 cilinders en valt direct op door zijn slanke en agressieve uitstraling. Het 465cc motorblok met 8 kleppen en dubbele bovenliggende nokkenas levert een maximaal vermogen van 29,4 kW bij 7000 tpm en is daarmee één van de krachtigste in zijn categorie.

Piaggio heeft de Medley opgefrist voor 2020. Het lijnenspel van de voorkant is iets sportiever dan voorheen. Natuurlijk heeft de tweewieler nu ook een LED-koplamp en een LCD-dashboard, welke dus ook te koppelen is via het MIA-systeem. De Medley komt in een 125 en 150 variant.

And last but not least

De Italjet Dragster is terug van weg geweest maar dan in een nieuws jasje! Uitgevoerd met een 125cc of 200cc Rotax 4-takt motor. Deze zal vanaf volgend jaar leverbaar zijn in de kleuren grijs/rood/wit en grijs/geel. Met 112kg en zijn 19,8 pk zijn wij al fan!

Categories: Uncategorized